Sunday, March 28, 2010

Mandag 22. mars: Sightseeingdag

I dag dro vi for å se Shurijo, eller Shuri slott, i Shuri. Dette var Ryukyu kongedømmets palass, og ble trolig bygget i Gusuki perioden, det vil si en gang mellom 1200 og 1600. Under krigen ble hele palasset fullstendig ødelagt, men de bygget det opp igjen i 1992. Nå er det på UNESCOs liste av verdensarvene.


Det var vakkert utsmykket med gull og rødt, drager og blomster.  

Modell av palasset. 

Et av de mest kjente stedene på Okinawa er porten til Shurijo, Shureimon.

Elisa snakker hele tiden om at hun ville leie sykler, etter å ha sett denne har jeg også kjempelyst! 

Vi besøkte to slott denne dagen, det andre var Zakimijo. Det er bare ruinene igjen, men når det først er blitt en ruin er det også slik det skal være syns jeg! Slottet dateres helt tilbake til 1400-1500 tallet. Det ble bygget av lord Gosamaru, en av de mektigste på sin tid, kjent for å være en av de beste arkitektene.


Siste stopp for dagen var Futenma. Her er det et tempel hvor man kommer for å be om lykke enten det er for eksamen, ekteskap, fødsler eller helse. Bak tempelet, inni en grotte er det gamle tempelet. Det var helt uvirkelig å komme ned der. Overgangen fra kjelleren under det nye tempelet til grotten var nokså drastisk. 


Følte at vi var på settet til en eller annen eventyrfilm.

Under den verste bombingen under andre verdenskrig var disse hulene redningen for mange okinawere. 


Mike tok oss med på en av de amerikanske basene, Camp Kadena som er luftvåpenets base. Der fikk vi naturlig nok ikke lov til å ta noen bilder. Vi kjørte bare rundt på området, så hangaren og følte at vi ikke burde være der.

På kvelden gikk vi som vanlig en tur. Gikk oss halveis bort, og havnet i parken til en ungdomskole der vi fant denne sklien. Overraskende gøy.


No comments:

Post a Comment