Tuesday, March 9, 2010

Lørdag 6. mars 2010


På lørdag tok våre nye venner fra barneskolen oss med på fisketur til Motubu, nord på Okinawa ved kysten av Øst-Indiahavet. 


  Vi leiet en båt av en av Kashimas bekjente, som måtte vente 2 timer på oss fordi vi først forsov oss og så punkterte på veien. Heldigvis var alle sorger glemt så snart vi kom ned på stranden og fikk se turkist hav, hvite strender, og 4 timer på sjøen i vente. 

 Alle fikk utdelt hver sin flytevest, min fungerte omtrent som et seil hele veien. 
 Jeg har alltid drømt om å dra på ferie til et sted med et slikt hav. Endelig gikk drømmen i oppfyllelse!

  Det tok ikke mer enn 5 minutter fra vi hev snøret utti til at Takeshi san triumferende tok den første fangsten ombord. Hele resten av turen gikk det aldri mer enn noen sekunder mellom hvert napp. Vi endte opp med 74 fine fisk, men jeg tror vi hev minst 5 fisk som var for små og en som var farlig utti igjen. I bakgrunnen har vi Ben i rosa crocs for anledningen.

 Noen av fiskene hadde så skarpe tenner at vi måtte bruke en tang for å trekke ut kroken. Her Jojo og Kashima san.  Min favorittfisk! Det var denne vi fikk flest av også. Den glitret i solen og hadde en utrolig sterk blåfarge som dessverre ikke kommer til sin rett på bildene.  Dette var den fisken vi måtte hive utti igjen fordi den var for farlig. Finnene er skarpe som barberblader, og den hadde noen skumle pigger ved gjellene og ved munnen.

Gjengen! Alle utenom Kashima san som er fotograf.

 

Da vi kom i land tok vi med oss fisken og dro litt lenger opp langs kysten. Her var det utrolig flott, med strand så langt øyet kunne se, og en utrolig solnedgang som vi nøt sammen med en velfortjent pils. Good times! 

1 comment: